miercuri, aprilie 08, 2009

Romania te Iubesc INTREAGA ,dar vrem sa ne unim ?



Romanii in sfarsit au reactionat ....Oare pentru ca de data asta situatia ne este cunoscuta ...Pentru ca de data asta s-au deschis rani mai vechi ?
felicitarii celor care ii sustiin pe Romanii din Moldova :) Si eu imi doresc din tot sufletul sa scape de nenorocitii de comunisti .. pe care eu de altfel .. radicala fiind i-as impusca instant pe toti fara drept de replica !PE TOTI ! Pac Pac !

Dar ca de obicei protestele au deviat un pic ... Se pare ca au gasit o solutie pentru a ne ajuta fratii de peste prut ..Unirea ...
Si apropo de asta am sa imi spun si eu parerea >>

Basarabia pamant romanesc .. sunt convinsa ca multii dintre voi cunoasteti deja sloganul ..In ultimele zile la tv in presa peste tot se vorbeste despre asta ..oamenii vor sa uneasca Pamanturile Romanesti >cu restul Romaniei .. ii apreciez sincer ..Ca ideal mi-ar placea si mie acelasi lucru oarecum ii sutin si totusi unele lucruri nu sunt chiar cum ne-am dorii.

Nu vreau sa ii descurajez dar unirea asta e aproape imposibila ... Atat Moldova cat si Basarabia si Bucovina au o economie mult mai putin dezvoltata decat a Romaniei ...si nu doar economia toate sistemele nu functioneaza cum trebuie ... Si cum bine stim nici noi nu o ducem prea bine ..O astfel de chestie ar deztabiliza economia noastra si ar trebuii sa muncim tot noi si mai mult .. tot pentru altii cum deja o facem pentru judete precum Harghita si Covasna care sunt cu mult subdezvoltate fata de restul tarii (nici nu mai vreau sa comentez aici ca vor autonomie ..le-as da doua zile doar asa sa vada cum mor de foame ) ....

Pe langa problema economica .. Rusii .. si asa nu avem relati prea bune atat ne mai lipseste .. nu dezvolt aici va prindeti voi ..

Romanii din cele mai vechi timpuri au vrut unire ... dar nu pentru toata lumea a fost bine ... Iar eu ii stiu pe dragii mei romani cum se plang de Romania toata ziua .. oriunde ai fi auzi replici de genu "Doar in Romania se poate intampla asa ceva" oameni care nu au habar care nu au iesit in viata lor din tara si zic si ei ce ii duce capu ..si acesti Romani se pare ca peste noapte au devenit patrioti .. ciudat nu ? Parerea mea e ca in spatele unor oameni care chiar isi doresc asta si accepta toate sacrificiile ,oameni care de altfel merita tot respectul , se afla o mare "turma de oi " care cred ca e cul sa vi sa protestezi ca au vazut si ei pe la televizor la americani care protesteaza si ca a fugit gaina vecinului .. si nu au habar despre ce e vorba .. cred ca maine se duce Base semneaza acolo trei chestii si gata ne-am unit .. o sa vina pe un cal in Alba Iulia .. poate luom si liber vre-o doua zile de la munca . Dar cad vor fi pusi sa voteze cand la tv o sa explice toti cum ni se duce noua economia de rapa .. ? Cine o sa mai vrea sa se uneasca ?

Suntem mult prea egoisti .. nu e un lucru rau e pur si simplu o trasatura umana care in cea mai mare parte ne caracterizeaza.
Nu, Nu ne-am luptat pentru jucarii ... dar nici pentru altii .. pentru NOI si atat.

Spuneam mai devreme ca ii sustin intr-un fel ... Dar totusi nu as vrea unirea asta din tot sufletul .. E mai important sa fim noi uniti intai .. sa ne descurcam noi si cand vom avea puterea sa ii luom sub aripa noastra sa o facem...dar acum nici nu vrem si nici nu suntem cu adevarat pregatiti pentru asta .

Poate ca se vor supara pe mine cei care si-au facut de munca zi de zi cu asta .. dar asa nu gandesc doar eu .. defapt asta e o consecinta a cunoasterii realitatii si atat . Dar va respect si va incurajez ... protestele sunt intradevar primul pas penru a schimba ceva .. doar ca eu cred ca al doilea pas il vom face peste vre-o 40 -50 ani .. Nu acum .

joi, aprilie 02, 2009

Ură

Am descoperit o poezie geniala ... imi plac mie simbolisti in mod special .. de fapt poeziile simboliste sunt singurele care imi plac ..Oricum asta rupe:D prima strofa cel putin o ador .. chiar te face sa simti ura din sufletul lui ..si I had to post it ca sunt pe feeling cu poezia asta acum :P



Ură
de Alexandru Macedonski

Dacă-aş fi trăsnet v-aş trăsni,
V-aş îneca dacă-aş fi apă,
Şi v-aş săpa mormântu-adânc
Dac-aş fi sapă.

Dacă-aş fi ştreang v-aş spânzura,
Dacă-aş fi spadă v-aş străpunge,
V-aş urmări dac-aş fi glonţ,
Şi v-aş ajunge.

Dar eu, deşi rămân ce sunt,
O voce-adâncă îmi murmură
Că sunt mai mult decât orice,
Căci eu, sunt ură.